Evaziune fiscală de zeci de milioane de euro, aplicații și programe malițioase instalate pe aparatele de tip slot machine, jackpot-uri fictive sau date exact cui trebuie, acesta este tabloul halucinant al unui angrenaj care funcționează ”ca un ceas elvețian” și din care MAFIA PĂCĂNELELOR din România ar obține profituri uriașe. Dezvăluirile făcute de GÂNDUL (detalii uluitoare puteți citi AICI!) ne-au fost întărite de unul dintre specialiștii ”top 3” din România în privința jocurilor de noroc.
Gândul a detonat, în EXCLUSIVITATE NAȚIONALĂ, o adevărată bombă de presă, dezvăluind nu numai mecanismele frauduloase prin care MAFIA PĂCĂNELELOR păcălește statul român printr-o evaziune fiscală uriașă, dar și că procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au intrat pe fir, iar o anchetă de proporții se află în plină desfășurare.
Gândul prezintă noi informații-șoc despre MAFIA PĂCĂNELELOR care pune presiune pe Guvernul României și despre un ”modus operandi” extrem de bine pus la punct. În tot acest timp, ancheta DNA continuă, dar conexiunile sunt bine implementate și sunt întinse, ca niște tentacule, pe teritoriul întregii țări.
În exclusivitate pentru Gândul, un expert în gamblingul din România (poate cel mai bun cunoscător al climatului jocurilor de noroc!) a explicat uluitorul modus operandi la care recurg organizatorii de jocuri sau patronii unor case de jocuri. Specialistul din categoria ”top 3 jocuri de noroc” a acceptat să-și decline identitatea (și să apară public oricând va fi solicitat!), însă noi am decis să-l protejăm din pricina metodelor neortodoxe folosite de MAFIA PĂCĂNELELOR.
Totul pornește de la o aplicație implementată pe telefonul organizatorului sau patronului sălii de jocuri, iar acesta bifează aparatul care să dea, la un moment dat, un jackpot consistent. Astfel pot fi spălați bani din droguri sau prostituție, iar sumele uriașe sunt, practic, ”spălate”.
”Organizatorul de jocuri de noroc sau patronul sălii de jocuri are o aplicație instalată pe telefon. Intră în respectiva aplicație și bifează, de exemplu, «aparatul 16, jackpot». Cineva aflat în combinație, cineva care vrea să ia o șpagă sau să spele bani, merge la aparatul 16, apasă pe buton și ia banii.
Apoi se duce la casierie și primește o hârtie, un proces-verbal, pentru că vorbim de sume mari de bani, mai mari decât plafonul care se impozitează, și atunci ei trebuie să raporteze la ANAF.
Suma se impozitează și respectivul pleacă cu bani care pot proveni din infracțiuni. Astfel, sunt bani spălați, uscați, cu impozitul aferent, plătit către statul român, bani care pot proveni din droguri sau din prostituție”, a declarat expertul în gambling, în exclusivitate pentru Gândul.
Numai că tabloul halucinant care demonstrează că statul român pierde, din cauza MAFIEI PĂCĂNELELOR, zeci de milioane de euro, conține și alte tușe sumbre.
Softurile utilizate nu sunt nici măcar autorizate, iar ”păcăniștii” au implementat softuri proprii și cel puțin jumătate din sumele încasate – de ordinul a zeci de milioane de euro – nu sunt declarate.
”Ceea ce este și mai grav, aceste softuri nu trebuie autorizate sau verificate, cum sunt cele de la online, sunt o grămadă pe teritoriul României. A fost și un scandal, la un moment dat, cu rețeaua Las Vegas, cu clanurile mafiote, i-au arestat atunci. La fel făceau… Acum există softul propriu, normal ar trebui să fie implementate softuri autorizate.
Fiecare păcănist din ăsta, din România, și-a făcut softul propriu, cel puțin jumătate din suma scoasă nu o declară, evaziunea fiscală este undeva la 50 de milioane de euro”, a declarat expertul în gambling, în exclusivitate pentru Gândul.
Și mai grav, afirmă expertul în gambling, foarte mulți politicieni din România sunt foarte ”norocoși” la capitolul câștiguri la jocuri de noroc.
”Au pe declarațiile de avere câștiguri uriașe la jocurile de noroc. Tot de la jackpoturile acestea pornește totul. Operatorul de jocuri de noroc dă jackpotul când vrea, cui vrea și lace oră vrea.
Sume de bani care, altfel, nu ar putea fi justificate, sunt spălate prin intermediul jocurilor de noroc, norocosul câștigător primește procesul-verbal care atestă câștigul și apoi este depusă declarația la ANAF.
A fost un scandal notoriu, acum câteva luni, cu o persoană care era în comitetul de supraveghere la ONJN, din partea ANAF. A câștigat, trei ani la rând, aceeași sumă de bani la aceeași casă de jocuri, și a pus-o pe declarația de avere”, a mai declarat expertul în gambling, în exclusivitate pentru Gândul.
Acum câteva luni a izbucnit un scandal de proporții după ce Raul Cristian Petrescu, membru al Comitetului de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a trecut în declarația de avere că a câștigat bani din pariuri sportive.
Raul Petrescu, fost vicepreședinte al ANAF, a fost numit în Comitetul de supraveghere al ONJN de către Florin Cîțu, pe vremea când acesta era prim-ministru.
În declarația de avere depusă în anul 2021, Raul Petrescu a notat că a obținut din pariuri sportive suma de 199.671 RON.
Aceste dezvăluiri vin să facă lumină cu privire la modul operandi al firmelor care activează în acest domeniu.
Potrivit informațiilor obținute de Gândul, în exclusivitate, această rețea infracțională este extrem de bine pusă la punct, iar programele informatice malițioase au fost implementate în aparatele de tip slot-machine.
Într-un episod anterior, noi am dezvăluit că programul HIDDEN JACKPOT este o ”rotiță-cheie” în angrenaj, jucătorii sunt păcăliți, iar câștigurile sunt doar simulate. Unde ajung banii? Bineînțeles, la operatorii jocurilor de noroc, inițiativa unei astfel de ”rețete de succes” pe termen lung aparținându-i, potrivit surselor Gândul din apropierea anchetei DNA, tot lui D.B., ”Împăratul Păcănelelor”.
”Jackpot 3.0, spre exemplu, include și programul numit HIDDEN JACKPOT, care realizează un control nereglementat, cu scopul de a-l păcăli pe jucător, al sistemului de joc jackpot. Astfel, algortimul aleatoriu de acordare a premiilor nu mai este respectat, fiind încălcați parametrii care sunt declarați către ONJN.
HIDDEN JACKPOT este activată pentru fiecare aparat de joc de tip slot-machine contra sumei de 500 de euro, iar decizia a fost luată chiar de D.B. Aplicația simulează acordarea unor câștiguri din contul de jackpot, numai că, în realitate, câștigurile nu sunt plătite, iar sumele ajung la operatorii jocurilor de noroc, statul român rămânând cu buza umflată
Astfel de operațiuni frauduloase foarte greu detectabile de inspectorii ONJN, iar D.B. a avut și ideea ca aplicația HIDDEN JACKPOT să nu fie rulată continuu, tocmai pentru a nu apărea suspiciuni. Totodată, aplicația este accesată alternativ, din săli dispersate, tocmai pentru a fi îngreunat controlul”, mai dezvăluie sursele Gândul.
Aceleași surse Gândul au mai dezvăluit că Mafia Păcănelelor utilizează și un ”dispozitiv-minune” care păcălește ONJN.
Este vorba despre controversatul dispozitiv, care are rolul de a conecta aparatele de joc tip slot-machine într-un sistem informatic centralizator, interconectat la terminalul ONJN. Mafia Păcănelelor a descoperit o altă modalitate prin care statul român este înșelat cu zeci de milioane de euro. În acest dispozitiv a fost inserată o aplicație care ar trebui să gestioneze încasările lunare.
”Fără ca ONJN să bage de seamă, această aplicație execută alte operațiuni frauduloase. Există o opțiune și, dacă este deselectată, operatorul de jocuri de noroc accesează chiar programul prin care activitatea sa este monitorizată de ONJN.
Astfel, este blocată comunicarea în timp real a situației încasărilor realizate, sunt aplicate corecții indecșilor contoarelor aparatelor, iar corecțiile nu mai apar în istoric.
Mai mult, datele colectate de la organizatorii de jocuri de noroc nu mai ajund, 100%, la ONJN, astfel că situația financiară din teren nu poate fi gestionată în totalitate. Din nou, statul român este păcălit”, au mai transmis sursele Gândul, în exclusivitate.
Citește și: